WelkomCursussenInschrijvenCultuurNieuwsContact

Fondation Alliance Française
Alliance Française des Pays Bas
Panneau d'affichage AFPB

 AFPB

WelkomCultuurVoorjaarsreis

 Alliance Française Utrecht
  
Franse taal en cultuur

Voorjaarsreis 2018


Voyage

 Troyes et ses environs

du 9 - 13 mai 2018


Voor 2018 hebben wij weer een vijfdaagse reis naar Frankrijk gepland. Dit keer gaan we naar Troyes et ses environs.


In de zuiden van de Champagne ligt de historische stad Troyes. De stad kende in de late Middeleeuwen een enorme bloei en dat vertaalde zich in prachtige huizen en kerken. Veel van dit alles staat er nu nog en het centrum dat heeft dan ook prachtige straatjes met mooie vakwerkhuizen en veel gezellige terrasjes.

We denken voor jullie weer een interessant programma te hebben gemaakt.


Woensdag 9 mei


Vertrek om 08.30 uur vanaf station Overvecht. Koffie- en toiletpauzes onderweg in overleg met de chauffeur. Rond het middaguur bezoeken we in het centrum van Bergen/Mons het Maison Losseau, een juweel van Art Nouveau stijl en onlangs ingrijpend gerestaureerd en in ere hersteld. Thans zijn de woning en de bijgebouwen weer toegankelijk voor het publiek. In opdracht van de advocaat Léon Losseau is dit huis aan het begin van de 20e eeuw door de bekende architecten Paul Saintenoy, Henri Sauvage en Charles Sarrazin ontworpen. Na een rondleiding vervolgen we onze weg naar Troyes. Rond 18.00 uur arriveren we in ons hotel Ibis Styles in het centrum van Troyes. Diner in een restaurant op loopafstand van ons hotel


Donderdag 10 mei


Na het ontbijtbuffet vertrekken we per bus naar Essoyes voor een bezoek aan dit pittoreske dorpje dat sinds vorige zomer geheel in het teken staat van de schilder Auguste Renoir. We bezoeken het woonhuis en atelier van de schilder en er is voldoende tijd om zelf de Route Renoir te lopen. Aan het eind van de ochtend gaan we naar Châtillon-sur-Seine waar gelegenheid is om te lunchen. In de middag bezoeken we het Musée du Pays Châtillonnais met de beroemde Trésor de Vix. Diner in het centrum van Troyes.


Vrijdag 11 mei


Na het ontbijtbuffet volgt per bus en te voet onder begeleiding van een gids een eerste kennismaking met de stad. We rijden door Grand Troyes met zijn specifieke architectuur uit de XXIe eeuw en lopen te voet door de smalle straatjes om te eindigen bij de kathedraal Saint-Pierre-et-Saint-Paul. Lunch op eigen gelegenheid en de middag ter vrije besteding om zelf het oude centrum te ontdekken en op een terrasje te genieten van de gezellige sfeer in dit middeleeuwse centrum. Diner in het centrum van Troyes.


Zaterdag 12 mei


Na het ontbijt rijden we naar het Château de la Motte-Tilly, ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Troyes. Dit kasteel stamt uit de 18e eeuw en is omgeven door Franse en Engelse landschapstuinen. Na een rondleiding door het kasteel en een bezoek aan de tuinen rijden we naar Nogent-sur-Seine waar voldoende gelegenheid is om te lunchen. ‘s Middags bezoeken we het vorig jaar geopende Musée Camille Claudel.

‘s Avonds dineren we opnieuw in het centrum van Troyes.


Zondag 13 mei


We vertrekken ‘s ochtends bijtijds om voldoende gelegenheid te hebben voor een bezoek aan Le Grand Hornu in Mons/Bergen. Le Grand Hornu is van oorsprong een mijnbouwcomplex maar herbergt nu onder andere een museum voor hedendaagse kunst. Na een rondleiding over het complex lunchen we met elkaar in de Brasserie Grand Hornu. Circa 21.00 uur terug in Utrecht.


Deelname

Bij deelname van minimaal 35 personen bedraagt de prijs € 615,00 per persoon, toeslag voor een eenpersoonskamer is € 120,00.

Inbegrepen: de busreis, alle overnachtingen met ontbijtbuffet, vier diners en de afscheidslunch. Verder ook de rondleidingen en entrees, alsmede alle drankjes bij de maaltijden. Overige consumpties en lunches zijn voor eigen rekening. Voor de facultatieve annulerings- en/of reisverzekering: zie het inschrijfformulier.

Aanmelding graag vóór 1 januari 2018 via het inschrijfformulier of per e-mail naar annelies.bodifee@casema.nl of per post naar Alliance Française Utrecht, p/a Sartreweg 118 – 3573 PP Utrecht. Telefoon 06-51345707. De reissom daarna overmaken op bankrekeningnummer nr. NL44INGB00044.62.489 t.n.v. AF Utrecht te Nieuwegein o.v.v. 'AFU-reis 2018'.Vignoble de l’Aube

De voorjaarsreis 2019  (wo. 29-05 t/m zo. 02-06) gaat naar Rouen en omgeving!

Meer informatie volgt!

Bekijk de foto’svan  de voorjaarsreis 2018!

Password: AFU

(met dank aan

Queenie Reesinck)