DELF examentraining


De DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française) is een officieel diploma geleverd door het Franse Ministerie van Onderwijs. Kandidaten buiten Frankrijk kunnen hiermee hun vaardigheden van de Franse taal waarborgen. De DELF B2 geeft vrijstelling van taaltesten bij de toegang tot Franse universiteiten en is een belangrijke kwalificatie voor hoogopgeleid werk in vele landen. De DELF is voor onbepaalde tijd geldig.

De DELF bestaat uit 4 verschillende diploma’s. Deze staan gelijk aan de 4 niveaus van het Europees Referentiekader voor talen (ERK): A1, A2 (basisgebruiker), B1, B2 onafhankelijke gebruiker. Voor elk niveau worden de 4 volgende competenties geëvalueerd: luistervaardigheid spreekvaardigheid, leesvaardigheid en schrijfvaardigheid.


De Alliance Française Utrecht biedt 2 keer per jaar een DELF examentraining aan voor de niveaus B1 en B2 (A2 op aanvraag) zowel voor de examensessie van december als juni. Wij starten in september en maart.


Tijdens de lessen wordt elk examenonderdeel getraind. Er wordt met name gewerkt aan de productieve taalvaardigheden: de spreek – en de schrijfvaardigheid. Aan de hand van proefexamens, geselecteerd oefenmateriaal en handige tips van de docente werkt u samen met uw medecursisten toe naar de examendag.


Het cursusgeld (voor 10 x 2 uur) is afhankelijk van het aantal deelnemers en inclusief lesmateriaal:


Vanaf 7 > deelnemers €165

6 > € 225

5 > € 275

4 > € 340


De Alliances Françaises in den Haag, Rotterdam en, bij voldoende aanmeldingen, de HU (Hogeschool Utrecht) zijn officieel erkende examencentra voor de Delf en Dalf. Op hun site vindt u meer informatie over de inschrijf-en examendata.


WelkomCursussenInschrijvenCultuurNieuwsContact

Fondation Alliance Française
Alliance Française des Pays Bas
Panneau d'affichage AFPB

 AFPB

WelkomCursussenDELF training

Alliance Française Utrecht
Franse taal en cultuur